Overslaan en naar de inhoud gaan
Oudste kat ter wereld gestorven

Oudste levende kat ter wereld gestorven

De Redactie

One cat leads to another

07/07/2020

Rubble, een witte Maine Coon met rosse vlekken, stierf op 31-jarige leeftijd. Omgerekend zijn dat ongeveer 150 mensenjaren. Tot op vandaag stond hij geboekstaafd als ‘oudste levende kat ter wereld’. Officieus toch.

Rubble stond namelijk niet in het ‘Guinness Book of Records’. Te veel gedoe want zo’n procedure neemt minstens drie maanden in beslag en er komt een hele hoop volk bij je over de vloer. Dat kon Rubble missen als kiespijn. 

De laatste officiële eretitel van ‘oudste levende kat ter wereld’ ging naar de Siamees Scooter, maar die gaf de geest toen hij 30 was (2016). Omdat niemand anders de felbegeerde positie claimde, nam Rubble de fakkel officieus over.

De laatste Kerstmis met Rubble 

Michele Heritage, het baasje van Rubble, had een naar voorgevoel in december 2019. Ze wierp op tegen haar man dat “dit hun laatste Kerstmis met Rubble zou zijn.” Datzelfde jaar had ze nog een party met alles erop en eraan voor zijn 30e verjaardag gegeven. Van de dierenarts kreeg Rubble een grondige seniorencheck en Michele verwende hem met melk en zijn favoriete voer.

In december 2019 had Michele een voorgevoel dat Rubble zijn laatste Kerstmis zou vieren.
Oudste kat ter wereld gestorven

Rubble werd 30 in 2019. Scooter stierf op 30-jarige leeftijd.

In 1988 kwam Rubble als kitten bij Michele terecht. Zij was toen twintig en alleen. Een beetje gezelschap was welkom en Rubble werd vertroeteld als een kind. Zo verklaart Michele ook zijn gezegende leeftijd want zelf heeft ze nooit kinderen gehad. Rubble had recht op alle aandacht.

Oudste kat ter wereld gestorven

Rubble toen (1988) en nu (2020)

Sterven als een kat

Op z’n oude dag was Rubble een beetje grumpy en nam hij medicatie tegen hoge bloeddruk. De laatste weken van zijn leven ging zijn toestand zienderogen achteruit. Hij at niet meer en dronk alleen nog water. Op een dag stak hij zoals gewoonlijk de straat over voor zijn dagelijks tochtje. Hij keerde nooit meer terug. Michele en haar echtgenoot vermoeden dat hij op zijn eentje wou sterven, zoals katten soms doen.

Michele en haar echtgenoot vermoeden dat Rubble op zijn eentje wou sterven, zoals katten soms doen.

Wie is vandaag de ‘oudste levende kat ter wereld’?

Dat is niet duidelijk, maar deze redactie zoekt het voor je uit. Ondertussen staat het record van ‘oudste kat ter wereld’ nog altijd op naam van Creme Puff. Zij stierf in 2005 op 38-jarige leeftijd en werd stokoud op een dieet van droogvoer, kalkoenham, eieren, broccoli en café crème. Aan dat laatste ontleende zij ook haar naam. Daarbovenop kreeg ze om de paar dagen een paar druppeltjes rode wijn om haar bloedcirculatie op peil te houden. Probeer dit niet thuis.

Creme Puff kreeg om de paar dagen een paar druppeltjes rode wijn om haar bloedcirculatie op peil te houden.
Oudste kat ter wereld gestorven

Creme Puff (38 jaar) & Rubble (31 jaar) - RIP

En jouw gastbijdrage?

Ben jij stiekem gek van katten? Kruip je graag in de pen of maak je leuke foto’s, video’s, gifs of illustraties?

Word Contributor