Overslaan en naar de inhoud gaan
De witte wolk van Paulien en Daan

De witte wolk van Paulien en Daan

De Redactie

One cat leads to another

01/09/2020

Pjotr is de witte wolk van Paulien Riemis (model, influencer & modeblogster) en Daan Schepers (Bazart, Eefje Visser & Warhola). Zijn blik staat soms op onweer, hij heeft iets met pastasaus en hij blijft soms haken in de stijlvolle garderobe van Mademoiselle Riemis.

Voor de haviksogen die de Instagram account van Paulien grondig afspeuren: die hippe trui waarvan er een draadje loshangt, ja, dat was Pjotr. Maar het zal Paulien worst wezen, want ze mikt niet op perfectie. Toen ze samen met een vriendin een nestje Perzen ging spotten, werd ze instant verliefd op het minuscule witte pluisje dat ze er aantrof. Paulien en Daan zochten een rustige kat die ook binnenshuis kon gedijen. En zo werd dat kleine witte wolkje op een mooie dag staatshoofd van hun stijlvolle Antwerpse pied à terre.

En toen moesten jullie nog een naam kiezen?

Daan: “We vonden Pjotr een hilarische naam voor een kat, sowieso vinden we absurde of menselijke namen veel leuker dan typische dierennamen. Toen we zijn grappige, platte snuit zagen, wisten we meteen: dat is een Pjotr!” 

Paulien: “En de passende koosnaampjes konden natuurlijk niet ontbreken: Pjotti, Pjotski, Flufbol en Grumpy.” 😀

De witte wolk van Paulien en Daan

© Paulien Riemis / Daan Schepers - “Pjotti, Pjotski, Flufbol en Grumpy.”

Vertel eens iets over het karakter van Pjotr? 

Paulien: “Pjotr is een heel rustige kat. Zijn dagelijks actief momentje duurt maximum 20 minuten, en het meeste speelgoed laat hem volledig koud. Hij is soms een beetje schuchter bij nieuwe mensen, maar komt er altijd gezellig bij zitten als er vrienden zijn. Knuffelig is hij niet per se, maar hij is wel altijd heel graag in de buurt, hij volgt ons doorheen het hele huis.”

Loopt hij dan soms in de weg? 

Daan: “Bijna altijd! Hij volgt ons de hele tijd, dus ook op de trap. We zijn al vaak bijna van de trap gevallen omdat Pjotr voortdurend tussen onze benen glipt. Hij ligt ook vaak te luieren in deuropeningen en pikt de beste plekjes in de zetel in. We leggen nu zelfs extra kussens in de zetel zodat er ook nog wat plek voor ons overblijft.” 😀

We zijn al vaak bijna van de trap gevallen omdat Pjotr voortdurend tussen onze benen glipt.
De witte wolk van Paulien en Daan

© Paulien Riemis / Daan Schepers

Hoe begroet Pjotr jullie ‘s ochtends? 

Daan: “Al krabbend aan de slaapkamerdeur. Dat kan hij zeker een kwartier volhouden tot we hem binnenlaten. Als het te lang duurt voordat de deur opengaat, druipt hij vanzelf terug af.”

Zijn favoriete speeltje? 

Paulien: “Een stokje met pluimen en glimmende snippers. Dat is het enige speeltje waarmee we hem min of meer in beweging krijgen. Als hij er zelf achteraan moet hollen, kost het te veel moeite.” 

Omschrijf Pjotr in 1 woord? 

Daan: “Pluizig!”

De witte wolk van Paulien en Daan

© Paulien Riemis / Daan Schepers - De volhouder wint

Zijn vreemdste trekje? 

Paulien: “Hij kijkt graag hoe wij eten. Als we aan tafel zitten, komt hij altijd naast onze borden zitten. Hij probeert niet mee te eten, maar zit ons gewoon de hele tijd aan te staren.” :-)

Zijn grappigste trekje? 

Daan: “Zijn gezichtsuitdrukking. Hij lijkt altijd boos, verontwaardigd of ongeïnteresseerd. Dat is grappig in elke situatie.” 

Zijn favoriete slaapplekje? 

Paulien: “Hij spendeert de meeste uren van de dag op zijn krabmeubeltje dichtbij het raam. Ook de mat in de badkamer is een grote favoriet.”

Pjotr kijkt graag hoe wij eten. Als we aan tafel zitten, komt hij altijd naast onze borden zitten.
De witte wolk van Paulien en Daan

© Paulien Riemis / Daan Schepers

Welke waardevolle voorwerpen heeft Pjotr al naar de vaantjes geholpen? 

Paulien: “Een paar mooie truien en tapijten. Hij krabt alleen aan zijn krabpaal, maar blijft af en toe helaas wel ergens achter haken.”

Waar heeft hij een hekel aan? 

Daan: “Kleine kinderen. Als er luide kinderen in de buurt zijn, schiet hij in paniek weg. Zo zijn er dus al een paar truien in de vernieling geholpen!”

Hebben jullie een leuke anekdote? 

Paulien: “Op een ochtend kwam Pjotr op z’n dooie gemak de slaapkamer binnengewandeld. Terwijl hij op het bed klom, merkten we plots dat zijn hele kop oranje was. Blijkbaar had hij ’s nachts met zijn halve lijf in een pot spaghetti gezeten.” :-) 

Zijn hele kop was oranje, blijkbaar had hij ’s nachts in een pot spaghetti gezeten.
De witte wolk van Paulien en Daan

© Paulien Riemis / Daan Schepers - Avonturier en waaghals

Aan wie is Pjotr het meest verknocht? En zorgt dat voor enige jaloezie? 

Paulien: “Aan Daan, zonder twijfel. Maar dat komt omdat hij Pjotr soms stiekem snoepjes geeft, denk ik. En ik doe dat alleen als beloning na een kambeurt. 😀 Hij kruipt ook veel sneller op de schoot bij Daan dan bij mij, en daar ben ik soms wel een beetje jaloers op!” 

Mag hij mee in bed? 

Daan: “Eigenlijk niet, want hij verliest best veel haar. Hij weet ook dat dit verboden terrein is, dus blijft hij braafjes weg. Alleen ’s ochtends maken we heel af en toe een uitzondering, omdat hij dan zo gezellig komt spinnen.” 😀

Alleen ’s ochtends mag Pjotr af en toe op bed, omdat hij dan zo gezellig komt spinnen.
De witte wolk van Paulien en Daan

© Paulien Riemis / Daan Schepers

Wat appreciëren jullie het meeste bij katten? 

Daan: “We vinden het leuk dat katten hun eigen ding doen en zelfstandig zijn. En tegelijk vertonen ze een vorm van loyaliteit naar hun baasjes. Het is gewoon gezellige compagnie, tenminste als zij er zin in hebben.”

Zijn er zaken die not done waren en die jullie vandaag toch toelaten? 

Paulien: “Goh, de tafel en de keuken waren in het begin verboden terrein, maar intussen zit Pjotr wel vaak gezellig mee aan tafel. Hij mag wel niet aan de planten knabbelen, dan halen we ons plantenspuitje naar boven. Verder is het inderdaad lastig hem iets te verbieden.” 😉

Wie maakt de kattenbak schoon? 

Daan: “Om de beurt, we hebben niet echt een strenge regeling.”

De tafel was in het begin verboden terrein, maar intussen zit Pjotr wel vaak gezellig aan tafel.
De witte wolk van Paulien en Daan

© Paulien Riemis / Daan Schepers

Heeft Pjotr een bepaalde muzieksmaak?

Daan: “Pjotr zit bijna altijd bij mij in de studio als ik aan het werken ben, hij is dus een hele resem genres gewend.” 😀 

Bestaat er zoiets als ideale muziek voor katten? 

Daan: “Geen enkel idee, ik weet wel dat Pjotr zich altijd op zijn gemak voelt als ik in de studio zit. Hij valt zelfs rustig in slaap als ik de muziek heel luid heb staan. Gemakkelijk beestje blijkbaar.” 😀

Zou je kattengeluidjes in de eindmix van een song verstoppen? 

Daan: “Ja, wie weet is dat zelfs al gebeurd tijdens een opname zonder dat ik het zelf weet!” 

En katten op de cover van een album? 

Daan: “Enkel als het een geschilderd portret van Pjotr is!” 😉

 

Pjotr figureert in een clip van ‘Blush’, een soloproject van Daan. Geniet van de single ‘Maybe’.

De witte wolk van Paulien en Daan

De single 'Maybe’ (Blush) met Pjotr op de cover.

Paulien, wat vind je als model van de talrijke instacats?

Paulien: “Ik volg graag kattenaccounts, maar ik ben vooral fan van de ‘lelijke’ katten, de scruffy ones die mensen niet snel kiezen uit een nestje. Van een dagelijkse portie ‘ugly cuteness’ word ik helemaal blij.”

Overweeg je een Insta account voor Pjotr? 

Paulien: “Nee, het is me al vaak gevraagd, maar ik denk niet dat ik het zou doen. De druk om leuke content met Pjotr te maken zou te groot zijn, terwijl hij waarschijnlijk gewoon wil slapen. Wie ‘m graag wil zien, kan eens piepen op mijn eigen Insta account ofwel op bezoek komen.” 😀

Hoe zou je Pjotr uitspelen als influencer? 

Paulien: “Ik vind het moeilijk om brands te vertegenwoordigen in naam van mijn kat, terwijl ik helemaal niet weet wat hij er zelf van vindt. Dus buiten een leuk speeltje of een mooie krabpaal, kan ik niet echt iets bedenken.” 

Je kwam in opstand tegen het ideaalbeeld van de modewereld. Zie je gelijkenissen met het wereldje van de instacats? 

Paulien: “Goh, je merkt wel dat katten die niet perfect gegroomd zijn of een beetje uit de boot vallen, toch populairder worden. Mensen zoeken tegenwoordig meer naar personality online, en bij katten is dat ook zo. Dus ik ben fan van de grappige beestjes!”

Wat vind je van verklede katten of katten met gekleurde kapsels? 

Paulien: “Dat vind ik een beetje zielig. Katten hebben echt hun eigen willetje, en ik kan me dus niet voorstellen dat die het fantastisch vinden in een klein truitje te moeten kruipen.”

Een eigen Insta account voor Pjotr? Liever niet, de druk om leuke content te maken zou te groot zijn, terwijl hij waarschijnlijk gewoon wil slapen.
De witte wolk van Paulien en Daan

© Paulien Riemis / Daan Schepers

Welk kattentrekje zouden jullie graag iets meer bij mensen zien? 

Paulien: “Katten trekken zich niet snel iets aan van wat er rondom hen gebeurt. Zo’n stukje relativeringsvermogen kan geen kwaad!” 

Paulien, noem eens een kattentrekje bij Daan? 

Paulien: “Daan en Pjotr kunnen allebei heel erg genieten van een avondje lang uitgestrekt chillen in de zetel.”

Daan, noem eens een kattentrekje bij Paulien? 

Daan: “Ze worden allebei chagrijnig als ze honger hebben.” 😉

De witte wolk van Paulien en Daan

© Paulien Riemis / Daan Schepers - Partners in crime

Heeft Pjotr jullie gesteund tijdens de lockdown? 

Daan: “Ja, we vonden dat extra gezelschap heel fijn. Als je van thuis uit werkt, is het sowieso ontspannend even een momentje met je huisdier te hebben, en nu hadden we extra veel tijd om samen te spenderen. Al was hij ons op den duur wel een beetje beu, denk ik.” 😀 

Jullie zijn vaak van huis weg, hoe pakken jullie dat aan? 

Paulien: “We konden gelukkig al een paar keer rekenen op een vriend of vriendin terwijl we in het buitenland waren. Zij zochten op dat moment toevallig een verblijf in Antwerpen. We hebben dus al enkele keren een kattenoppas aan huis gehad, wat sowieso het beste is voor Pjotr. Hij hecht veel waarde aan zijn omgeving, dus brengen we hem liever niet ergens anders naartoe.”

Zouden jullie het showbizz feestje van het jaar skippen als Pjotr ziek is? 

Daan: “Natuurlijk! We houden hem graag goed in het oog als er iets mis is.”

Als je van thuis uit werkt, is het sowieso ontspannend even een momentje met je huisdier te hebben.
De witte wolk van Paulien en Daan

© Paulien Riemis / Daan Schepers

Kijken jullie veel naar kattenfilmpjes? 

Paulien: “Eh, ja, we verliezen ons wel eens op YouTube. En als we een enge film hebben gekeken, vraag ik vaak nadien nog even een funny cat video op te zetten om de sfeer wat te breken.” 😀

Wat is jullie favoriete kattenfilmpje?

Daan: “Zonder twijfel het filmpje van de kat die de iPhone ringtone op een marimba naspeelt. Dat vinden wij heel grappig!”

Jullie hebben beiden een drukke agenda. Brengt Pjotr een beetje rust? 

Paulien: “Zeker en vast, Pjotr zit ons altijd aan de trap op te wachten na een drukke dag. Dat korte knuffelmomentje voelt altijd als thuiskomen.”

De witte wolk van Paulien en Daan

© Paulien Riemis / Daan Schepers - Allemaal samen op een witte wolk

Wil je af en toe een glimp van Pjotr opvangen? Volg dan de Insta accounts van Paulien Riemis en Daan Schepers.

En jouw gastbijdrage?

Ben jij stiekem gek van katten? Kruip je graag in de pen of maak je leuke foto’s, video’s, gifs of illustraties?

Word Contributor