Overslaan en naar de inhoud gaan
Jeanke gaat op kattenhotel

Jeanke gaat op kattenhotel

De Redactie

One cat leads to another

11/06/2020

De buurvrouw inschakelen is geen optie. Als haar ogen bliksems waren, zou ze zonder genade 10.000 volt door zijn balletjes jagen (nvdr: ze zijn verwijderd). Van haar eigen keffertje verdraagt ze nochtans veel. Ze eten uit hetzelfde bord en wisselen regelmatig speeksel uit.

Een professionele kattenoppas is een andere piste, maar ons Jeanke neemt geen genoegen met een kwartiertje visite per dag. Hij is altijd omringd en we hebben liever dat er voortdurend iemand een oogje in het zeil houdt.

Op zoek naar een geschikt kattenhotel

Na een overdosis Google valt ons oog op Chatogand. Een aantal criteria trekken ons over de streep. De zaakvoerster, een ervaren kattengedragstherapeute, werkt samen met verschillende dierenartsen en het kattencafé DreamCatchers. Hun website is professioneel, hun communicatie duidelijk en de reviews steengoed. Ze gaan tot slot prat op hun unieke, katvriendelijke aanpak.

Jeanke gaat op kattenhotel

© Chatogand

De reservatie: all-inclusive 

De reservatie loopt gesmeerd en we kiezen overtuigd voor de all-inclusive formule. Deze package bevat o.a. extra spel- , knuffel- en verwenmomenten. En niet onbelangrijk: het toedienen van medicatie is ook inbegrepen. 

Het wordt meteen duidelijk dat het team van Chatogand niets aan het toeval overlaat. Via de reservatiefiche willen ze alles weten over Jeanke. Wat eet hij? Neemt hij medicatie? Zijn dagelijkse routine? In welke kattenbakvulling doet hij zijn ding? We voelen ons een beetje VIP in zijn plaats.

Het wordt meteen duidelijk dat het team van Chatogand niets aan het toeval overlaat.

We krijgen ook mee dat zijne hoogheid ingeënt moet zijn tegen niesziekte, kattenziekte & leucose. Dat is wettelijk verplicht. En net voor zijn verblijf moet hij ook ontwormd en ontvlooid worden. We weten wat ons te doen staat. Verwende stinker.

Jeanke gaat op kattenhotel

© Poes Partout

De voorbereiding & de survivalkit

Een week voor de check-in ontvangen we een kattenbelletje met alle praktische info. Opdat de aanpassing aan zijn nieuwe stek vlot zou verlopen, krijgen we een aantal aanbevelingen mee. Katten zijn namelijk gewoontedieren en stresskiekens.

We volgen de goede raad op en stellen een survivalkit samen. Gaan mee: zijn favoriete trappelkussentje, een paar speeltjes waaronder flessendopjes en balletjes, een dekentje met zijn geur en die van zijn baasjes, zijn voerpuzzel, zijn aangepaste voeding en zijn medicatie. 

Medicatie? Inderdaad, want net een week voor vertrek beslist zijne hoogheid te experimenteren met de vorm van zijn stoelgang. Voor de rest is hij springlevend en zijn personeel volgt hem slaafs door het huis om alle sporen uit te wissen wanneer hij zijn gat ergens neervlijt. 

Zijn personeel volgt hem slaafs door het huis om alle sporen uit te wissen wanneer hij zijn gat ergens neervlijt.

De rit naar Chatogand & de check-in

Het kattenhotel ligt gelukkig op een boogscheut. Jeanke verdwijnt zonder morren in de transportmand en laat zich gewillig meevoeren. Aan de check-in wordt hij met alle égards ontvangen. Een cat servant neemt het vaccinatieboekje in ontvangst en drapeert een dekentje over de transportmand om oogcontact met de andere pluizige hotelgasten te vermijden. Hier wordt elke potentiële bron van stress in de kiem gesmoord.

Als een pascha wordt Jeanke vervolgens naar zijn suite gedragen. Alle suites zijn trouwens ingericht volgens een uniek thema. Aangekomen in zijn royale loft, verlaat hij behoedzaam zijn tranportmand en verkent hij al snuffelend de omgeving.

Als een pascha wordt Jeanke vervolgens naar zijn suite gedragen.
Jeanke gaat op kattenhotel

© Chatogand

Het verblijf: luxe of liefde?

De term luxe dekt eigenlijk niet de lading. Het hele concept is uitgedacht met het welzijn van de katten in het achterhoofd. Een stressvrij verblijf op maat van je kat onder de vleugels van gediplomeerde kattengedragstherapeuten en onder medisch toezicht van een dierenarts. De prijs van de all-inclusive formule ligt hoger dan gemiddeld, maar Jeanke krijgt waar voor zijn geld:

  • Ruime suites van 4 m² en 2,4 m hoog (het wettelijke minimum: 1 m² en 1,8 m hoog)
  • Elke suite bevat hoogtes, ligplekjes en slipvrije klimplankjes 
  • Elke suite heeft een raam zodat je kat lekker naar buiten kan loeren 
  • De katten kunnen elkaar nooit zien (geen pottenkijkers, dus minder stress & dreiging)
  • De deuren zijn van glas i.p.v. metaal (minder lawaai voor beestjes met een heel gevoelig gehoor)
  • Elke suite wordt geurvrij gemaakt met katvriendelijke schoonmaakproducten en ook de krabmeubels worden vervangen (geuren van andere katten kunnen bedreigend zijn)
  • Alle katten worden dagelijks opgevolgd en geobserveerd 
  • Je tijger heeft recht op verschillende speel- en knuffelsessies per dag (goed om het jachtinstinct te triggeren)
  • De kattenbak wordt 2x per dag schoongemaakt
  • De eet- en drinkbakjes zijn katvriendelijk (groot genoeg zodat ze de snorharen niet belemmeren)
  • Voedingsschema’s worden aangepast volgens de wensen van de eigenaar en er wordt geëxperimenteerd met voerpuzzels (laat luilakken werken voor hun eten)
  • Medicatie wordt opgevolgd en toegediend (bij Jeanke ging dat heel vlot dankzij easypill)
  • Het hotel gebruikt rustgevende geurverwekkers (feliway, op basis van feromonen) en essentiële oliën (stress away, op basis van valeriaan) 
  • Je ontvangt regelmatig een leuke update met foto’s per e-mail
  • Elke suite beschikt over een camera (Petcube), zodat je je poezel kan bewonderen vanop je reisbestemming
Jeanke gaat op kattenhotel

© Chatogand

Netflix met je kat in de hoofdrol

Ik hoor mijn lieve reisgenote nog mompelen dat zo’n Petcube geen must is. Maar zodra we landen op onze bestemming, ketent ze zich onmiddellijk vast aan de eerste de beste wifi mast om de avonturen van Jeanke live te volgen. En dit scenario voltrekt zich elke dag opnieuw.

Jeanke gaat op kattenhotel

© Chatogand

Regelmatig de voyeur in je loslaten, compenseert voor een stukje het gemis. Soms is het wel confronterend. Zo belanden we op een gegeven ogenblik in een deprimerende hotelkamer terwijl zijne hoogheid merkbaar geniet van het zicht op het pittoreske Gentbrugge, beroemd door de reportages van Joris Hessels.

Jeanke gaat op kattenhotel

© Chatogand

Vanop je reisbestemming spelen met het rode laserlichtje is verleidelijk. Door het tijdsverschil kruipen wij onder de wol terwijl Jeanke wakker wordt met het eerste ochtendgloren. Het perfecte moment voor een vroege workout. Maar niet te vaak, want na een tijdje is dat frustrerend voor de logee.

Jeanke gaat op kattenhotel

© Chatogand

Het afscheid & de thuiskomst

Na een slopende terugreis pikken we onze kadee terug op. Hij heeft zich blijkbaar voorbeeldig gedragen en de krul in zijn staart verraadt blijdschap. Terug aangespoeld op zijn oude adres, neemt hij al snel zijn vertrouwde posities terug in. Het lijkt alsof er geen vuiltje aan de lucht is voor ons jongetje. Hij is helemaal de oude.

Jeanke heeft zich blijkbaar voorbeeldig gedragen en de krul in zijn staart verraadt blijdschap.

En dat is nu net waar Chatogand het verschil maakt. Met hun unieke en gepersonaliseerde aanpak geven ze routinebeesten en stresskiekens als katten zelfs een thuisgevoel op een vreemde plek. Met de beste zorgen en een wetenschappelijk onderbouwde werkwijze. En vooral met veel warmte en liefde.

Jeanke gaat op kattenhotel

© Chatogand

Bezoek Chatogand vanuit je luie zetel.

En jouw gastbijdrage?

Ben jij stiekem gek van katten? Kruip je graag in de pen of maak je leuke foto’s, video’s, gifs of illustraties?

Word Contributor